
Piersi z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki i lekko rozbijamy tłuczkiem.
Oprószamy solą pieprzem i słodką papryką.
Jajka rozbijamy i mieszamy ze szczyptą soli.
Mąkę i bułkę tartą mieszamy ze sobą.
Mięso panierujemy w jajku, następnie w bułce tartej z mąką.
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Marchew i cebulę obieramy. Cebulę kroimy w kostkę, a marchewkę trzemy na tarce o dużych oczkach.
Warzywa podsmażamy na łyżce oleju do miękkości.
Upieczone kotlety wykładamy na blaszkę piekarnikową.
Następnie na każdy kotlet układamy po łyżce farszu, posypujemy startym serem.
Pieczemy około 5-10 minut w 200 stopniach.
Do rozpuszczenia się sera.
Podajemy z ulubionymi warzywami.
Smacznego 😉
1 komentarz
238789 580265Depending on yourself to make the decisions can actually be upsetting and frustrating. It takes years to build confidence. Frankly it takes far more than just happening to happen. 816774