Krucho-drożdżowe rożki z serem

Szpileczki i babeczki

Ciasto:

250 g mąki,

100 g masła,

2 łyżki cukru,

1/2 łyżeczki soli,

25 g drożdży świeżych,

1/4 szklanki kwaśnej śmietany,

2 jajka.

Ser;

500 g twarogu,

3 łyżki kwaśnej śmietany,

pół szklanki cukru.

Ciasto;

Do śmietany dodajemy drożdże i cukier, mieszamy i odstawiamy na 15 minut. Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto.

Ser  mieszamy ze śmietaną i cukrem.

Ciasto wałkujemy, wykrawamy kwadraty 10×10.

Wykładamy łyżkę farszu i zlepiamy rożki.

Wykładamy na natłuszczoną blaszkę i posypujemy cukrem.

Pieczemy 30-35 minut w 180 stopniach.

Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies