Zupa krem z brokuła

Szpileczki i babeczki

  • 4 średnie ziemniaki,
  • 1 pietruszka,
  • 1 marchewka,
  • 1/4 selera,
  • 4 łodygi selera naciowego,
  •  duży brokuł,
  • 2 liście laurowe,
  • 4 ziela angielskie,
  • sól i pieprz do smaku,
  • szczypta kurkumy,
  • 1 łyżeczka ziół prowanalskich,
  • 1łyżeczka pieprzu ziołowego,
  • szczypta imbiru,
  • groszek ptysiowy Brześć,
  • szczypiorek.

Ziemniaki, pietruszkę, marchew i selery obieramy i kroimy w kostkę.

Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki.

Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy.
Wrzucamy warzywa i smażymy 5 minut.
Do garnka wlewamy wodę, zagotowujemy i wrzucamy warzywa.
Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie, gotujemy do miękkości warzyw.
Przyprawiamy.
Następnie wyjmujemy z zupy liście i ziele angielskie i miksujemy zupę na gładki krem.
Podajemy z groszkiem ptysiowym i szczypiorkiem.
Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies