

- 4 średnie ziemniaki,
- 1 pietruszka,
- 1 marchewka,
- 1/4 selera,
- 4 łodygi selera naciowego,
- duży brokuł,
- 2 liście laurowe,
- 4 ziela angielskie,
- sól i pieprz do smaku,
- szczypta kurkumy,
- 1 łyżeczka ziół prowanalskich,
- 1łyżeczka pieprzu ziołowego,
- szczypta imbiru,
- groszek ptysiowy Brześć,
- szczypiorek.
Ziemniaki, pietruszkę, marchew i selery obieramy i kroimy w kostkę.
Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki.
Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy.
Wrzucamy warzywa i smażymy 5 minut.
Do garnka wlewamy wodę, zagotowujemy i wrzucamy warzywa.
Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie, gotujemy do miękkości warzyw.
Przyprawiamy.
Następnie wyjmujemy z zupy liście i ziele angielskie i miksujemy zupę na gładki krem.
Podajemy z groszkiem ptysiowym i szczypiorkiem.
Smacznego 😉
3 komentarze
619159 288604It is almost impossible to discover knowledgeable men and girls during this subject, however you sound like do you know what youre discussing! Thanks 388405
56489 825649Giving you the very best News is really considerably imptortant to us. 553039
534750 657081I do not have a bank account how can I place the order? 888315