Placki pszenno-kukurydziane z jabłkami z dodatkiem soku

Szpileczki i babeczki

 

Placki pszenno-kukurydziane z jabłkami z dodatkiem soku 

2 jajka,

1 szklanka mleka,

0,5 szklanki soku jabłkowego Rubi Juice,

2 łyżeczki cukru waniliowego,

Niecała szklanka mąki pszennej,

3 czubate łyżki mąki kukurydzianej,

2 średnie jabłka.

Jajka wbijamy do miski. Mieszamy z cukrem waniliowym. Dodajemy naprzemiennie mleko i mąki. Mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji. Jabłka obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy do masy i mieszamy.

Na patelnie wlewamy olej i rozgrzewamy. Smażymy placuszki z obu stron na złoty kolor.

Usmażone możemy posypać cukrem pudrem.

Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies