Placki ziemniaczane z fasolką szparagową i koprem

Szpileczki i babeczki
Placki ziemniaczane z fasolką szparagową i koprem
1 kg ziemniaków,
200 g fasolki szparagowej,
2-3 łyżki mąki,
2 jajka,
Sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka pieprzu ziołowego,
mały pęczek koperku.
Fasolkę szparagową gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Kroimy na mniejsze kawałki. ( możemy użyć mrożonej).
Ziemniaki obieramy i trzemy na tarce o małych oczkach.

Odsączamy z nadmiaru wody.
Koperek szatkujemy. 

Do ziemniaków dodajemy fasolkę i pozostałe składniki. Dokładnie mieszamy.

Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy. 
Wykładamy łyżką ciasto formując zgrabne placuszki.

Smażymy z obu stron na złoty kolor.

Podajemy z ulubionymi sosami. 


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies