Zupa pomidorowa z kaszą i pulpecikami

Szpileczki i babeczki

#GalloxDurszlak #Gallo #oliwaGallo
Zupa pomidorowa z kaszą i pulpecikami
2 marchewki duże,
1 pietruszka,
kawałek selera,
1/2 białej części pora,
3 ziemniaki,
1 puszka pomidorów bez skórki w soku,
1 mały przecier pomidorowy,
sól i pieprz do smaku,
szczypta kurkumy,
szczypta ostrej papryki,
1 łyżeczka oregano,
1 łyżeczka bazylii,
1 łyżeczka ziół prowansalskich,
5 łyżek kaszy jęczmiennej,
1,5 litra wody.
Pulpeciki;
250 g mięsa mielonego,
sól i pieprz do smaku.
Warzywa obieramy i kroimy w kostkę.
Do garnka wlewamy oliwę i wrzucamy warzywa, chwilę smażymy.
Wlewamy wodę i gotujemy 15 minut.
Z mięsa formujemy malutkie pulpeciki i wrzucamy do gotującego się bulionu.
Gotujemy na małym ogniu 30 minut.
Nastpępnie dodajemy kaszę i gotujemy 15 minut.
Na koniec dodajemy pomidory,przecier i przyprawy.
Gotujemy 5 minut.
Smacznego 😉


Dodaj smaku z Gallo!

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

Agencja PR 13 lipca 2020 - 14:52

Bardzo fajny przepis, muszę go przetestować 🙂

Odpowiedz
Terapia online 21 lipca 2020 - 01:38

Na pewno jest pyszne!

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies