Surówka z czerwonej kapusty A’ la coleslaw

Szpileczki i babeczki

Surówka z czerwonej kapusty A’ la coleslaw
1/2 małej główki kapusty czerwonej,
1 mała cebula czerwona,
1 małe jabłko,
1 łyżka posiekanej natki pietruszki.
3 łyżki majonezu,
1 łyżeczka musztardy dijon,
sól, pieprz czarny do smaku,
około 1 łyżeczki cukru,
3-5 łyżek octu jabłkowego.

Czerwoną kapustę trzemy na tarce o dużych oczkach. Posypujemy solą.

Jabłko obieramy, myjemy i trzemy na tarce o średnich oczkach.

Czerwoną cebulę obieramy, myjemy i kroimy w drobną kosteczkę.

Majonez mieszamy z musztardą, octem i przyprawami. Mieszamy z warzywami.

Surówka najlepiej smakuje jak potrzymamy ją z 1 godzinę w lodówce.

Podajemy z ulubionym mięsem i dodatkami. 
Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies