Awokadowe pierogi z pęczakiem i gruszką

Szpileczki i babeczki

Awokadowe pierogi z pęczakiem i gruszką


Ciasto
350 g mąki pszennej,
2 łyżki oleju,
1 awokado,
1/3 szklanki gorącej wody.
Farsz
0,5 szklanki kaszy pęczak,
3 średnie gruszki,
2 łyżki cukru.

Mąkę przesiewamy do miski. Awokado obieramy i miksujemy blenderem. Dodajemy do mąki wraz z pozostałymi składnikami. Zagniatamy ciasto.

Kaszę pęczak gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Studzimy. Gruszki obieramy, myjemy i kroimy w kosteczkę.


Kaszę mieszamy z gruszkami i cukrem. Ciasto wałkujemy cieniutko, wykrawamy szklanką kółeczka. Na każde wykładamy trochę farszu i zlepiamy brzegi.


Gotujemy do wypłynięcia około 5 minut. Podajemy z jogurtem naturalnym i cynamonem.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies