Faszerowane jajka ze szpinakiem i selerem naciowym
6 jajek,
duża garść świeżego szpinaku,
1 łodyga selera naciowego,
3 łyżki majonezu,
sól i pieprz do smaku.
Jajka gotujemy na twardo (7 minut). Studzimy. Jajka obieramy, kroimy wzdłuż na pół. Wyjmujemy żółtka.
Szpinak szatkujemy. Seler naciowy kroimy w kosteczkę.
Do żółtek dodajemy szpinak i seler naciowy oraz majonez i przyprawy. Mieszamy dokładnie do połączenia się składników.
Łyżką wykładamy na białka.
Smacznego;)
3 komentarze
Fajny pomysł na farsz. Akurat rozpoczął się czas, kiedy przepisów na takie jaja najwięcej, na pewno wiele osób skorzysta 🙂
Mam nadzieję 😉 pozdrawiam
729677 474089This design is incredible! You most certainly know how to keep a reader entertained. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Wonderful job. I really enjoyed what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool! 953688