
- 5 dużych cebul,
- 2 łyżki masła,
- 5 dużych ziemniaków,
- 300 g mięsa mielonego,
- 2 liście laurowe,
- 3 ziela angielskie,
- 1 łyżka tymianku,
- sól i pieprz do smaku,
- kurkuma szczypta,
- pieprz ziołowy do smaku,
Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na maśle w garnku. Zalewamy bulionem warzywnym, dodajemy liście i ziele i gotujemy ok 5 minut.
Mięso mielone przyprawiamy solą i pieprzem, formujemy małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego.
Dodajemy do garnka.
Ziemniaki kroimy w drobniutką kosteczkę i również dodajemy do garnka. Gotujemy ok 20 minut, przyprawiamy i jeszcze chwilę gotujemy.
Smacznego 😉
Mięso mielone przyprawiamy solą i pieprzem, formujemy małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego.
Dodajemy do garnka.
Ziemniaki kroimy w drobniutką kosteczkę i również dodajemy do garnka. Gotujemy ok 20 minut, przyprawiamy i jeszcze chwilę gotujemy.
Smacznego 😉
3 komentarze
846335 313436I actually prize your work , Great post. 96397
825433 822290You completed several good points there. I did specific searches on the problem and identified numerous individuals go in conjunction with along along with your blog. 589439
718580 363616Thanks for this great post! It has long been really useful. I wish that you will carry on posting your wisdom with us. 333180