Zupa cebulowo ziemniaczana z pulpetami

Szpileczki i babeczki
Zupa cebulowo- ziemniaczana z pulpetami

 

  • 5 dużych cebul,
  • 2 łyżki masła,
  • 5 dużych ziemniaków,
  • 300 g mięsa mielonego,
  • 2 liście laurowe,
  • 3 ziela angielskie,
  • 1 łyżka tymianku,
  • sól i pieprz do smaku,
  • kurkuma szczypta,
  • pieprz ziołowy do smaku,
Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na maśle w garnku. Zalewamy bulionem warzywnym, dodajemy liście i ziele i gotujemy ok 5 minut.

Mięso mielone przyprawiamy solą i pieprzem, formujemy małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego.

Dodajemy do garnka. 

Ziemniaki kroimy w drobniutką kosteczkę i również dodajemy do garnka. Gotujemy ok 20 minut, przyprawiamy i jeszcze chwilę gotujemy. 

Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

1 komentarz

best place to buy winstrol 19 lipca 2024 - 12:10

207942 69801Slide small cooking pot inside the cable to make it easier for you to link the other big wooden bead for the conclude with the cord. 475967

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies