Zupa cebulowo ziemniaczana z pulpetami

Szpileczki i babeczki
Zupa cebulowo- ziemniaczana z pulpetami

 

  • 5 dużych cebul,
  • 2 łyżki masła,
  • 5 dużych ziemniaków,
  • 300 g mięsa mielonego,
  • 2 liście laurowe,
  • 3 ziela angielskie,
  • 1 łyżka tymianku,
  • sól i pieprz do smaku,
  • kurkuma szczypta,
  • pieprz ziołowy do smaku,
Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na maśle w garnku. Zalewamy bulionem warzywnym, dodajemy liście i ziele i gotujemy ok 5 minut.

Mięso mielone przyprawiamy solą i pieprzem, formujemy małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego.

Dodajemy do garnka. 

Ziemniaki kroimy w drobniutką kosteczkę i również dodajemy do garnka. Gotujemy ok 20 minut, przyprawiamy i jeszcze chwilę gotujemy. 

Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies