
- 5 dużych cebul,
- 2 łyżki masła,
- 5 dużych ziemniaków,
- 300 g mięsa mielonego,
- 2 liście laurowe,
- 3 ziela angielskie,
- 1 łyżka tymianku,
- sól i pieprz do smaku,
- kurkuma szczypta,
- pieprz ziołowy do smaku,
Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na maśle w garnku. Zalewamy bulionem warzywnym, dodajemy liście i ziele i gotujemy ok 5 minut.
Mięso mielone przyprawiamy solą i pieprzem, formujemy małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego.
Dodajemy do garnka.
Ziemniaki kroimy w drobniutką kosteczkę i również dodajemy do garnka. Gotujemy ok 20 minut, przyprawiamy i jeszcze chwilę gotujemy.
Smacznego 😉
Mięso mielone przyprawiamy solą i pieprzem, formujemy małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego.
Dodajemy do garnka.
Ziemniaki kroimy w drobniutką kosteczkę i również dodajemy do garnka. Gotujemy ok 20 minut, przyprawiamy i jeszcze chwilę gotujemy.
Smacznego 😉
2 komentarze
799362 217261Very interesting topic , appreciate it for posting . 378701
638956 978897This design is spectacular! You obviously know how to maintain a reader amused. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (effectively, almostHaHa!) Wonderful job. I truly enjoyed what you had to say, and a lot more than that, how you presented it. Too cool! 217869