Makaron z selerem naciowym,szpinakiem i makrelą

Szpileczki i babeczki
Makaron z selerem naciowym,szpinakiem i makrelą
500 g makaronu spaghetti,
3 ząbki czosnku,
4 łodygi selera naciowego,
200 g świeżego szpinaku,
400 ml mleczka kokosowego,
1 wędzona makrela,
1 łyżka pasty curry zielonej,
sól do smaku.

Makaron gotujemy al dente. Czosnek i seler naciowy kroimy w paski. Na patelnię wlewamy olej, rozgrzewamy i wrzucamy czosnek z selerem oraz szpinak.

Smażymy 1 min i wlewamy mleko kokosowe. Chwilkę dusimy.


Z makreli pozbywamy się skóry i ości. 
Dodajemy pastę curry, sól i rybę. Dusimy około 5 minut. Podajemy z makaronem.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

4 komentarze

Z Majeczką w kuchni 2 marca 2017 - 19:08

FAjnie wyglada, pychotka!

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 2 marca 2017 - 19:23

Polecam jest super 😉

Odpowiedz
Unknown 3 marca 2017 - 14:01

Bardzo ciekawa propozycja, wszystkie składniki lubię 😉

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 3 marca 2017 - 14:56

I jest bardzo smaczne. Przyznam że to mój kulinarny eksperyment i wyszedł mi w 100 % 😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies