Ciastka sasanki serduszka

Szpileczki i babeczki
Ciastka sasanki serduszka
100 g mąki pszennej,
100 g masła,
100 g płatków owsianych błyskawicznych,
20 g sezamu,
50 g cukru,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
2-3 łyżki mleka.
Ziarna sezamu i płatki owsiane blendujemy na mniejsze kawałeczki. Do miski dodajemy wszystkie składniki i zagniatamy ciasto. 

Ciasto owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na 30 minut. Ciasto wałkujemy dość cienko na około 0,5 cm. 

Wykrawamy dowolną foremką ( u mnie serduszka) ciasteczka. Blaszkę piekarnikową smarujemy masłem i posypujemy mąką. 

Wykładamy na blaszkę ciasteczka. Pieczemy 15 minut, wyjmujemy z piekarnika i studzimy.

Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies