Pieczona szynka w ketchupie z cebulą

Szpileczki i babeczki

Pieczona szynka w ketchupie z cebulą
1 kg szynki,
sól i pieprz,
1 łyżka bazylii,
2 szklanka ketchupu,
1 duża cebula.

Szynkę wieprzową nacieramy pieprzem, solą i bazylią. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w piórka. Szynkę smarujemy pikantnym ketchupem. 

Do folii do pieczenia wrzucamy cebulę i szynkę. Odstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny. Najlepiej to zrobić na noc. Pieczemy ok 1,5 godziny w 170 stopniach. 


Podajemy na ciepło jak i zimno. 


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

Chujowa Pani Domu 26 czerwca 2017 - 16:38

Uwielbiam takie mięsko pieczone 🙂 Pysznie wygląda ta szyneczka 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 27 czerwca 2017 - 17:30

😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies