Pieczeń indycza z marchewką i otrębami pszennymi

Szpileczki i babeczki

Pieczeń indycza z marchewką i otrębami pszennymi
500 g mięsa mielonego indyczego,
1 duża marchewka,
2 jajka,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka majeranku,
ząbek czosnku.
Tłuszcz do posmarowania blaszki.

Do mielonego mięsa dodajemy rozkłócone jajak, przyprawy oraz otręby. Marchewkę obieramy, myjemy i trzemy na tarce o małych oczkach. Dodajemy do mięsa. Mieszamy wszystkie składniki dokładnie. 

Blaszkę natłuszczamy, posypujemy otrębami. Wykładamy mięso i ładnie formujemy. 


Następnie smarujemy delikatnie olejem. 


Pieczemy 40-45 minut w 180 stopniach. 


Podajemy na ciepło lub zimno. 


Smacznego.



Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

Chujowa Pani Domu 27 czerwca 2017 - 18:47

Pyszna pieczeń 🙂 Uwielbiam takie 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 2 lipca 2017 - 08:44

😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies