Pieczeń z czosnkiem niedźwiedzim

Szpileczki i babeczki
Pieczeń z czosnkiem niedźwiedzim
500 g mięsa mielonego wieprzowo – wołowego,
2 jajka,
3 łyżki kaszy manny,
sół i pieprz do smaku,
otręby do obsypania blaszki,
tłuszcz ( u mnie olej) do nasmarowania blaszki.

Mięso mielone przekładamy do miski.

Dodajemy rozkłócone jajka, przyprawy i kaszę manną.



Mieszamy dokładnie masę.



Blaszkę smarujemy tłuszczem, posypujemy otrębami pszennymi.



Wykładamy mięso na blaszkę.



Mięso smakujemy lekko olejem.



Pieczemy 40-45 minut w 180 stopniach.



Pieczeń podajemy na ciepło lub na zimno.



Smacznego 😉




Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

6 komentarzy

Chujowa Pani Domu 19 czerwca 2017 - 15:36

Pieczeń świetna, bardzo lubię czosnek niedźwiedzi. Chętnie zajrzę do sklepu 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 19 czerwca 2017 - 17:28

Polecam świetny sklep 😉

Odpowiedz
Marcepanowy Kącik 19 czerwca 2017 - 18:54

Smacznie wygląda pieczeń 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 23 czerwca 2017 - 09:45

😉

Odpowiedz
Patrycja 20 czerwca 2017 - 20:18

Bardzo smakowita ta pieczeń 😀

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 23 czerwca 2017 - 09:46

😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies