Kotlety schabowe w sosie meksykańskim

Szpileczki i babeczki

Kotlety schabowe w sosie meksykańskim
1 kg schabu,
3 jajka,
mąka ( do obtaczania),
bułka tarta ( do obtaczania),
olej do smażenia.

Schab kroimy w plastry. Rozbijamy tłuczkiem. Każdy plasterek smarujemy sosem meksykańskim. 

Jajka rozkłócamy. Plasterki schabu obtaczamy w mące, jajku i na końcu w bułce tartej.


Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Odsączamy z tłuszczu.


Podajemy z dowolnymi dodatkami.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

Chujowa Pani Domu 6 lipca 2017 - 19:26

Bardzo apetyczna propozycja na pyszny obiadek 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 8 lipca 2017 - 16:47

😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies