Kopytka z czarnuszką

Szpileczki i babeczki

Kopytka z czarnuszką
1 kg ziemniaków,
1 szklanka mąki ziemniaczana,
2 szklanki mąki,
sól,
jajko,
1 łyżka czarnuszki.

Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy. Gorące przeciskamy przez praskę. Studzimy. 

Wsypujemy mąki, sól i czarnuszkę. Wbijamy jajko i zagniatamy ciasto. Ciasto wykładamy na stolnicę podsypaną mąką. 



Z ciasta formujemy wałeczki i kroimy ukośnie. Gotujemy w osolonej wodzie około 10 minut. 



Podajemy z dowolnym sosem lub podsmażoną cebulką. 



Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies