Kopytka z czarnuszką
1 kg ziemniaków,
1 szklanka mąki ziemniaczana,
2 szklanki mąki,
sól,
jajko,
1 łyżka czarnuszki.
Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy. Gorące przeciskamy przez praskę. Studzimy.
Wsypujemy mąki, sól i czarnuszkę. Wbijamy jajko i zagniatamy ciasto. Ciasto wykładamy na stolnicę podsypaną mąką.
Z ciasta formujemy wałeczki i kroimy ukośnie. Gotujemy w osolonej wodzie około 10 minut.
Podajemy z dowolnym sosem lub podsmażoną cebulką.
Smacznego 😉
2 komentarze
756314 334460Hello, you used to write wonderful, but the last several posts have been kinda boringK I miss your super writings. Past few posts are just a bit out of track! come on! 466277
378448 458832magnificent post, really informative. I wonder why the other specialists of this sector do not notice this. You must continue your writing. Im sure, youve a fantastic readers base already! 106244