Jajka z wiosennym sosem i kiełbasą

Szpileczki i babeczki

Tak przygotowane jajka to idealna propozycja na Wielkanocny stół. Szybko prosto i smacznie.

SKŁADNIKI:

  • 4 – 5 jajek,
  • 2 czubate łyżki majonezu,
  • 2 łyżki śmietany 18 % gęstej,
  • pęczek rzodkiewek,
  • około 8 małych ogóreczków konserwowych,
  • pół małej cebuli czerwonej,
  • 150 g kiełbasy krakowskiej suchej lub innej podobnej wędliny,
  • pęczek koperku,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 2 łyżeczki suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią ( przyprawa),
  • 2 łyżeczki przyprawy do sałatek,
  • pęczek szczypiorku,
  • Kilka plasterków kiełbasy na wierzch.

WYKONANIE:

Jajka gotujemy na twardo, około 7 minut. Obieramy i kroimy na pół.

Pęczek rzodkiewek ( odkładamy 2-3 na wierzch ), ogóreczki, cebulę i kiełbasę kroimy w drobną kostkę.

Pęczek koperku szatkujemy.

Do miski dodajemy majonez, śmietanę, warzywa, koperek i przyprawy. Całość dokładnie mieszamy.

Przygotowany sos wykładamy na talerz. Na to układamy jajka.

Pęczek szczypiorku szatkujemy i posypujemy po jajkach.

Dodatkowo układamy kilka plasterków kiełbasy i rzodkiewki.

Danie gotowe smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies