Jajka faszerowane z chrupiącym boczkiem

Szpileczki i babeczki

Jajka faszerowane z chrupiącym boczkiem to świetna propozycja na Wielkanocny stół. Prosta i smaczna przystawka.

SKŁADNIKI:

  • 8 jajek,
  • 100 g boczku wędzonego parzonego,
  • 2 łyżki majonezu,
  • sól i pieprz do smaku,
  • mały pęczek szczypiorku.

WYKONANIE:

Jajka gotujemy na twardo około 7 minut. Studzimy, obieramy i kroimy na pół.

Z białek wyjmujemy żółtka i wrzucamy do miski.

Boczek podpiekamy na patelni lub w piekarniku na chrupiąco.

Upieczony boczek kroimy na drobną kostkę.

Boczek dodajemy do żółtek.

Dodajemy również majonez, przyprawy i poszatkowany szczypiorek.

Całość dokładnie mieszamy.

Farsz wykładamy łyżeczką na białka.

Dekorujemy dowolnymi ziołami np: szczypiorek, koperek, pietruszka, rzeżucha.

Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies