Jajka faszerowane z chrupiącym boczkiem to świetna propozycja na Wielkanocny stół. Prosta i smaczna przystawka.
SKŁADNIKI:
- 8 jajek,
- 100 g boczku wędzonego parzonego,
- 2 łyżki majonezu,
- sól i pieprz do smaku,
- mały pęczek szczypiorku.
WYKONANIE:
Jajka gotujemy na twardo około 7 minut. Studzimy, obieramy i kroimy na pół.
Z białek wyjmujemy żółtka i wrzucamy do miski.
Boczek podpiekamy na patelni lub w piekarniku na chrupiąco.
Upieczony boczek kroimy na drobną kostkę.
Boczek dodajemy do żółtek.
Dodajemy również majonez, przyprawy i poszatkowany szczypiorek.
Całość dokładnie mieszamy.
Farsz wykładamy łyżeczką na białka.
Dekorujemy dowolnymi ziołami np: szczypiorek, koperek, pietruszka, rzeżucha.
Smacznego 😉