Jajka faszerowane brokułami, papryką i ogórkiem

Szpileczki i babeczki

Jajka faszerowane brokułami, papryką i ogórkiem
6 jajek,
pół brokuła,
pół czerwonej papryki,
pół ogórka,
sól i pieprz do smaku,
szczypta słodkiej papryki,
2-3 łyżki majonezu.
Jajka gotujemy na twardo (7 minut). Obieramy i kroimy na pół. Wyjmujemy żółtka.

Brokuł dzielimy na różyczki. Gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Ogórka obieramy, z papryki pozbywamy się gniazda nasiennego. Wszystkie warzywa kroimy w drobną kosteczkę.

Dodajemy warzywa do żółtek, dodajemy majonez i przyprawy, mieszamy.


Łyżeczką wykładamy na białka.

Przechowujemy w lodówce.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies