

Ciasto delicja
120 g biszkoptów,
250 ml wrzątku do zaparzenia herbaty,
500 ml smietany 30%,
śmietan fix,
2 łyżki żelatyny,
3 łyzki cukru pudru,
1,5 litra wrzątku do zaparzenia herbat,
3 galaretki wiśniowe,
1 snieżka+ 200 ml mleka,
1 łyżka żelatyny,
4 łyżki syropu wiśniowego,
czekolada mleczna lub orzechowa.
Biszkopty namaczamy w herbacie i układamy na dużą blaszkę.
Śmietanę ubijamy na sztywno z śmietan fixem, dodajemy puder, żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, studzimy i łączymy ze smietaną cukier puder i zelatynę.
Wykładamy na biszkopty.
Herbaty zaparzamy 2 minuty, następnie rozpuszczamy w herbacie galaretki.
Gdy galaretka będzie tężeć wlewamy na masę śmietanową.
Wkładamy do lodówki aż galaretka całkowicie stężeje.
Następnie ubijamy snieżkę i dodajemy rozpuszczoną w wodzie i ostudzoną żelatynę oraz syrop wiśniowy.
Masę wykładamy na galaretkę.
Czekoladę rozpuszczamy i polewamy ciasto.
Przechowujemy w lodówce 😉
Smacznego 😉
3 komentarze
Bardzo apetycznie wygląda 🙂 Mniam… Zjadłabym kawałeczek 🙂
😉
116748 694781When do you believe this Real Estate market will go back in a positive direction? Or is it nonetheless too early to tell? We are seeing lots of housing foreclosures in Altamonte Springs Florida. What about you? Would really like to get your feedback on this. 116118