Barszcz biały z kaszą, chrzanem i jajkiem sadzonym

Szpileczki i babeczki


Barszcz biały z kaszą, chrzanem i jajkiem sadzonym
3 skrzydełka,
1 marchewka,
1 pietruszka,
kawałek selera,
1 cebula,
2 liście laurowe,
3 ziela angielskie,
3/4 szklanki kaszy jęczmniennej średniej,
400 ml zakwasu pszennego na barszcz,
3 łyżeczki czubate chrzanu,
sól i pieprz do smaku,
szczypta kurkumy,
majeranek do smaku,
kiełbaska,
jajka.

Do garnka z wodą (około 4 litry) wrzucamy skrzydełka. Gotujemy około 20 minut.

Warzywa obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Dodajemy do garnka wraz z zielem angielskiem i liściem laurowym. Gotujemy do miękkości.



Następnie wsypujemy kaszę. Gotujemy 10 minut.



Wlewamy zakwas na barszcz i dodajemy chrzan i przyprawy. Chwilkę gotujemy.



Dodajemy śmietanę, mieszamy.



Kiełbaskę podsmażamy.



Jajka smażymy według własnego uznania.



Zupę podajemy z kiebłaską i jajkiem.



Smacznego 😉


Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies