

Pieczony schab w ziołach prowansalskich i papryce
1-1,2 schabu,
sól do smaku,
3 łyżki ziół prowansalskich Galeo,
2 łyżki słodkiej papryki Galeo,
1 cebula,
2 ząbki czosnku,
3-4 łyżki oleju,
1 liść laurowy Galeo,
2 ziela angielskie Galeo.
Schab nacieramy olejem, solą, ziołami prowansalskimi i słodką papryką.
Odstawiamy na minimum 2 godziny.
Przekładamy do rękawa do pieczenia.
Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w piórka. Czosnek obieramy i kroimy w paski.
Do mięsa dodajemy cebulę, czosnek oraz liść laurowy i ziele angielskie.
Zamykamy rękaw.
Przekładamy do naczynia żaroodpornego, pieczemy około 1 godziny 20 minut.
Przed końcem czasu rozcinamy rękaw i pieczemy aby skórka się zarumieniła.
Podajemy na ciepło lub zimno.
Smacznego 😉
1 komentarz
171773 881965Depending on yourself to make the decisions can really be upsetting and frustrating. It takes years to build confidence. Frankly it takes far more than just happening to happen. 603943