Awokadowe pierogi z pęczakiem i gruszką
Ciasto
350 g mąki pszennej,
2 łyżki oleju,
1 awokado,
1/3 szklanki gorącej wody.
Farsz
0,5 szklanki kaszy pęczak,
3 średnie gruszki,
2 łyżki cukru.
Mąkę przesiewamy do miski. Awokado obieramy i miksujemy blenderem. Dodajemy do mąki wraz z pozostałymi składnikami. Zagniatamy ciasto.
Kaszę pęczak gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Studzimy. Gruszki obieramy, myjemy i kroimy w kosteczkę.
Kaszę mieszamy z gruszkami i cukrem. Ciasto wałkujemy cieniutko, wykrawamy szklanką kółeczka. Na każde wykładamy trochę farszu i zlepiamy brzegi.
Gotujemy do wypłynięcia około 5 minut. Podajemy z jogurtem naturalnym i cynamonem.
Smacznego 😉
1 komentarz
162134 258222I recognize there exists a lot of spam on this blog. Do you want support cleansing them up? I may possibly support amongst courses! 955671