Naleśniki
2 jajka,
2 szklanki mleka,
2 szklanki wody,
3 łyżki oleju.
Farsz
500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego,
1 średnia cukinia,
1 cebula,
1 marchew,
1 pietruszka,
sól i pieprz do smaku,
ostra papryka, suszona bazylia, pieprz ziołowy do smaku.
Ciasto na naleśniki;
Jajka rozkłócimy, stopniowo dodajemy mąkę, mleko i wodę.
Na koniec dodajemy olej i mieszamy.
Smażymy na patelni naleśnikowej z obu stron.
Farsz;
Warzywa obieramy i myjemy.
Marchewkę i wieruszkę trzemy na tarce o dużych oczkach.
Cebulę kroimy w kostkę. Cukinię kroimy w cieniutkie pół plastry.
Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej, wrzucamy mięso i warzywa, chwilkę podsmażamy.
Następnie wlewamy wodę i dusimy aż woda wyparuje.
Przyprawiamy.
Na każdy naleśnik wykładamy 2 łyżki farszu u zwijamy w rulon.
Tak przygotowane naleśniki grillujemy z obu stron.
Smacznego 😉
Jajka rozkłócimy, stopniowo dodajemy mąkę, mleko i wodę.
Na koniec dodajemy olej i mieszamy.
Smażymy na patelni naleśnikowej z obu stron.
Farsz;
Warzywa obieramy i myjemy.
Marchewkę i wieruszkę trzemy na tarce o dużych oczkach.
Cebulę kroimy w kostkę. Cukinię kroimy w cieniutkie pół plastry.
Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej, wrzucamy mięso i warzywa, chwilkę podsmażamy.
Następnie wlewamy wodę i dusimy aż woda wyparuje.
Przyprawiamy.
Na każdy naleśnik wykładamy 2 łyżki farszu u zwijamy w rulon.
Tak przygotowane naleśniki grillujemy z obu stron.
Smacznego 😉
Polecam Mąkę Koszalińską
od
2 komentarze
Smacznie wygląda! 😉
😉