Sałatka z kaszy gryczanej makreli i warzyw
2 puszki makreli w oleju,
1 ogórek,
1 pomidor,
1 czerwona papryka,
kawałek pora,
pęczek rzodkiewki,
kilka łyżek oleju lnianego,
sól i pieprz do smaku,
pieprz ziołowy do smaku.
Kaszę gryczaną gotujemy na sypko.
Studzimy.
Warzywa myjemy i kroimy w kosteczkę.
Makrelę z puszki rozdrabniamy.
Kaszę gryczaną mieszamy z warzywami i makrelą.
Przyprawiamy solą, pieprzem i pierzem ziołowym.
Wlewamy olej lniany.
Dokładnie mieszamy składniki aż się połaczą.
Przechowujemy w lodówce.
Podajemy z chrupkim pieczywem.
Smacznego 😉
Polecam kaszę gryczaną od
http://www.stoislaw.com.pl/pl/
2 komentarze
Super sałatka 🙂
Nabrałam na nią wielkiej ochoty 🙂
Polecam 😉