Grillowane polędwiczki z kurczaka po meksykańsku

Szpileczki i babeczki

Grillowane polędwiczki z kurczaka po meksykańsku
1 podwójna pierś z kurczaka,
sok z połowy limonki,
3-4 łyżki oleju,
1 łyżeczka ostrej papryki,
1 łyżeczka curry,
1 łyżeczka mielonego kminku,
sól i pieprz do smaku.

Piersi z kurczaka kroimy w zgrabne plastry.

Przyprawy (ostrą papryke, curry, kminek mielony, sól i pieprz mieszamy z olejem i sokiem z limonki i nacieramy kawałki kurczaka.


Odstawiamy do lodówki na około 1 godzinę.


Mięso grillujemy z każdej strony około 5 minut.


Podajemy na ciepło z sosami i ulubionymi surówkami.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies