Rogaliki śniadaniowe z płatkami Lubella Corn Flakes Kakao i Miód

Szpileczki i babeczki

#odkrywamcomożezboże #mojaalternatywa #zrodzinąnajlepiej #lubella
Rogaliki śniadaniowe z płatkami  Lubella Corn Flakes Kakao i Miód


25 g świeżych drożdży,
1 szklanka wody,
5 żółtek,
2 łyżki oleju,
5 łyżek cukru,
3 i ¾ szklanki mąki pszennej,
1 szklanka lekko rozkruszonych płatków  Lubella Corn Flakes Kakao i Miód.

Drożdże mieszamy z cukrem i wodą, odstawiamy w ciepłe miejsce na 20 minut. 
Mąkę przesiewamy do miski. 
Płatki lekko rozkruszamy. 
Do mąki dodajemy wszystkie składniki. 
Wyrabiamy ciasto aż będzie elastyczne, odstawiamy na 1,5 godziny do wyrośnięcia. 
Ciasto dzielimy na 4 części. 
Wałkujemy na kształt koła. 
Przekrawamy na 4 trójkąty. 
Zwiajamy w ruloniki, formując rogalika. 
Pieczemy 40-45 minut w 180 stopniach. 
Studzimy na kratce. 

Smacznego 😉




Odkryj autentyczny smak natury

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

Chujowa Pani Domu 14 czerwca 2017 - 20:05

Niesamowicie apetycznie wyglądają 🙂 pycha 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 19 czerwca 2017 - 17:26

😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies