Ciasteczka z czekoladą na krupczatce

Szpileczki i babeczki

Ciasteczka z czekoladą na krupczatce
350 g masła,
1 szklanka cukru,
1 jajko,
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
2 mleczne czekolady.

Mąkę przesiewamy, dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto.

Czekoladę kroimy w drobniutką kosteczkę.


Wgniatamy w ciasto.


Z ciasta formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego, wykładamy na blaszkę wyłozoną papierem do pieczenia.


Kuleczki lekko spłaszczamy.


Pieczemy 15-20 minut w 180 stopniach.


Studzimy na kratce.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

Chujowa Pani Domu 15 czerwca 2017 - 23:31

Lubię ciastka na krupczatce – zyskują dodatkową kruchość 🙂 Pyszne ciasteczka 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 19 czerwca 2017 - 17:27

😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies