Kruche rogaliki z krówkami

Szpileczki i babeczki

Kruche rogaliki z krówkami
400 g mąki pszennej,
250 g masła,
70 g cukru pudru,
2 jajka,
2 łyżki kwaśnej śmietany 18%.

Makę przesiewamy. Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Cukierki rozkrajamy na pół. Ciasto dzielimy na 6 równych części.

Każdy kawałek wałkujemy i odrysowujemy koło od dużego talerza. Dzielimy na 8 trójkątów.


Na każdy trójkąt układamy część krówki i zwijamy na kształt rogalika. Układamy na natłuszczoną blaszkę piekarnikową.


Pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach. Studzimy.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

4 komentarze

Chujowa Pani Domu 28 lipca 2017 - 21:00

Robiłam już z masą krówkową, ale z krówkami nie. Na pewno są pyszne 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 29 lipca 2017 - 15:00

😉

Odpowiedz
Teresa.mojewyroby 31 lipca 2017 - 16:54

Same pyszności

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 2 sierpnia 2017 - 14:57

😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies