Surówka z kapusty pekińskiej
1 mała kapusta pekińska,
1 mała cebula,
2 pomidory,
1 ogórek,
pęczek rzodkiewki,
sól i pieprz do smaku,
3-4 łyżki majonezu.
Wszystkie warzywa myjemy.
Kapustę pekińską szatkujemy.
Ogórki i cebulę obieramy i kroimy w kostkę.
Pomidory i rzodkiewki również kroimy w kosteczkę.
Wszystkie warzywa mieszamy ze sobą.
Dodajemy przyprawy i majonez.
Mieszamy ze sobą aż wszystko ładnie się połączy.
Podajemy jako dodatek do dania obiadowego lub jako przystawkę.
Smacznego 😉
4 komentarze
Bardzo lubię surówki 🙂 Ta na pewno jest świetnym dodatkiem do obiadu 🙂
😉
O chyba muszę zrobić na niedziele… Taki cos inne….odpust wiec moze ktos przyjedzie to poczestuje..;-)
Polecam 😉