Surówka z kapusty pekińskiej

Szpileczki i babeczki

Surówka z kapusty pekińskiej
1 mała kapusta pekińska,
1 mała cebula,
2 pomidory,
1 ogórek,
pęczek rzodkiewki,
sól i pieprz do smaku,
3-4 łyżki majonezu.

Wszystkie warzywa myjemy.

Kapustę pekińską szatkujemy.


Ogórki i cebulę obieramy i kroimy w kostkę.


Pomidory i rzodkiewki również kroimy w kosteczkę.


Wszystkie warzywa mieszamy ze sobą.


Dodajemy przyprawy i majonez.


Mieszamy ze sobą aż wszystko ładnie się połączy.


Podajemy jako dodatek do dania obiadowego lub jako przystawkę.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

4 komentarze

Chujowa Pani Domu 26 lipca 2017 - 20:23

Bardzo lubię surówki 🙂 Ta na pewno jest świetnym dodatkiem do obiadu 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 27 lipca 2017 - 19:14

😉

Odpowiedz
Unknown 27 lipca 2017 - 09:46

O chyba muszę zrobić na niedziele… Taki cos inne….odpust wiec moze ktos przyjedzie to poczestuje..;-)

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 27 lipca 2017 - 19:14

Polecam 😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies