Kruche ciasteczka nadziane śliwkową nutellą

Szpileczki i babeczki

Kruche ciasteczka nadziane śliwkową nutellą
400 g mąki pszennej,
250 g masła,
70 g cukru pudru,
2 żółtka,
2 łyżki kwaśnej śmietany 18%,

Makę przesiewamy, dodajemy cukier, masło, śmietanę i żółtka. Zagniatamy ciasto i chowamy do lodówki na 1 godzinę.

Następnie dzielimy na 6 równych części. Wałkujemy na kształt prostokąta i kroimy na prostokąty 4×5 cm. Na każdy mały prostokąt wykkładamy po łyżeczce nutelli i składamy na pół. Zlepiamy brzegi. Wykładamy na natłuszczoną blaszkę piekarnikową.


Pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach. Studzimy.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

6 komentarzy

Chujowa Pani Domu 28 lipca 2017 - 21:00

Bardzo apetycznie wyglądają 🙂 Mniam… 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 29 lipca 2017 - 15:00

😉

Odpowiedz
Lena 28 lipca 2017 - 21:46

urocze 😉

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 29 lipca 2017 - 15:00

😉

Odpowiedz
Magda 1 sierpnia 2017 - 09:46

Pyszne ciasteczka, ze śliwkową nutellą muszą świetnie smakować 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 2 sierpnia 2017 - 14:58

😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies