Kruche ciasteczka nadziane śliwkową nutellą
400 g mąki pszennej,
250 g masła,
70 g cukru pudru,
2 żółtka,
2 łyżki kwaśnej śmietany 18%,
Makę przesiewamy, dodajemy cukier, masło, śmietanę i żółtka. Zagniatamy ciasto i chowamy do lodówki na 1 godzinę.
Następnie dzielimy na 6 równych części. Wałkujemy na kształt prostokąta i kroimy na prostokąty 4×5 cm. Na każdy mały prostokąt wykkładamy po łyżeczce nutelli i składamy na pół. Zlepiamy brzegi. Wykładamy na natłuszczoną blaszkę piekarnikową.
Pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach. Studzimy.
Smacznego 😉
6 komentarzy
Bardzo apetycznie wyglądają 🙂 Mniam… 🙂
😉
urocze 😉
😉
Pyszne ciasteczka, ze śliwkową nutellą muszą świetnie smakować 🙂
😉