#lowicz
Serniczki z dodatkiem sosu uniwersalnego jasnego Łowicz
4,5 szklanki mąki pszennej,
1/2 szklanki cukru,
20 g drożdży,
2 jajka,
1 szklanka mleka,
8 łyżek oleju.
250 g sera twarogowego,
3 łyżki śmietany 30 %,
3 łyżki cukru.
Drożdże rozpuszczamy w mleku z dodatkiem cukru. Odstawiamy na 10 minut. Natępnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia.
Twaróg łączymy z sosem, smietaną i cukrem. Mieszamy dokładnie. Ciasto wałkujemy na prostokąt. Wykładamy farsz i zwijamy w rulon. Kroimy zgrabne kawałki.
Układamy na natłuszczoną i posypaną maką blaszkę piekarnikową.
Pieczemy 40-45 minut w 180 stopniach.
Smacznego 😉
5 komentarzy
O rety ! ale zjadła bym takiego jednego , mniammm
😉
Wyglądają niesamowicie apetycznie 🙂 Pychota 🙂
😉
16652 782201Hey, you used to write fantastic, but the last several posts have been kinda boring I miss your tremendous writings. Past few posts are just a bit bit out of track! come on! 621478