Buraczki z jabłkiem i cebulą

Szpileczki i babeczki
Buraczki z jabłkiem i cebulą
1 kg buraków,
2 jabłka,
1 średnia cebula,
sól i pieprz do smaku,
pieprz ziołowy,
1 łyżeczka cukru,
sok z połowy cytryny,
olej.

Buraczki myjemy, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości około 1 godziny( w zależności od wielkości buraczków).

Obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach.


Jabłko obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach.


Cebulę obieramy i kroimy w drobniutką kosteczkę.


Warzywa łączymy ze sobą.


Dodajemy sok z cytryny, przyprawy i olej.


Mieszamy ze sobą dokładnie.


Sok i przyprawy dodajemy wg własnego uznania.


Podajemy do dań obiadowych lub jako przystawkę.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

Chujowa Pani Domu 29 września 2017 - 08:39

Pyszny dodatek do obiadu 🙂 Uwielbiam 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 29 września 2017 - 18:30

😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies