

#lowicz
Serniczki z dodatkiem sosu uniwersalnego jasnego Łowicz
4,5 szklanki mąki pszennej,
1/2 szklanki cukru,
20 g drożdży,
2 jajka,
1 szklanka mleka,
8 łyżek oleju.
250 g sera twarogowego,
3 łyżki śmietany 30 %,
3 łyżki cukru.
Drożdże rozpuszczamy w mleku z dodatkiem cukru. Odstawiamy na 10 minut. Natępnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia.
Twaróg łączymy z sosem, smietaną i cukrem. Mieszamy dokładnie. Ciasto wałkujemy na prostokąt. Wykładamy farsz i zwijamy w rulon. Kroimy zgrabne kawałki.
Układamy na natłuszczoną i posypaną maką blaszkę piekarnikową.
Pieczemy 40-45 minut w 180 stopniach.
Smacznego 😉
6 komentarzy
O rety ! ale zjadła bym takiego jednego , mniammm
😉
Wyglądają niesamowicie apetycznie 🙂 Pychota 🙂
😉
823445 516746Usually I try and get my mix of Vitamin E from pills. Whilst Id truly like to by way of a wonderful meal strategy it can be rather hard to at times. 921154
950840 850630brilliantly insightful post. If only it was as effortless to implement some of the solutions as it was to read and nod my head at each of your points 885974