Faszerowany bakłażan mięsem mielonym i ryżem

Szpileczki i babeczki
Faszerowany bakłażan mięsem mielonym i ryżem
1 bakłażan,
250 g mięsa mielonego wieprzowego,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka słodkiej papryki,
1 łyżeczka ziół prowansalskich,
1 łyżeczka ziołowego pieprzu,
125 g sera mozzarella.
Ryż gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Bakłażan kroimy wzdłuż na pół, wydrążamy środki i lekko oprószamy solą.
Do mięsa mielonego dodajemy ugotowany ryż, przyprawy i zioła.

Bakłażana płuczemy pod wodą i osuszamy ręcznikiem papierowym. Wykładamy farsz.

Ser mozzarella kroimy w plastry i wykładamy na farsz. Pieczem 45-50 minut w 180 stopniach.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies