Loading...

Faszerowany bakłażan mięsem mielonym i ryżem

Faszerowany bakłażan mięsem mielonym i ryżem
1 bakłażan,
250 g mięsa mielonego wieprzowego,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka słodkiej papryki,
1 łyżeczka ziół prowansalskich,
1 łyżeczka ziołowego pieprzu,
125 g sera mozzarella.
Ryż gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Bakłażan kroimy wzdłuż na pół, wydrążamy środki i lekko oprószamy solą.
Do mięsa mielonego dodajemy ugotowany ryż, przyprawy i zioła.

Bakłażana płuczemy pod wodą i osuszamy ręcznikiem papierowym. Wykładamy farsz.

Ser mozzarella kroimy w plastry i wykładamy na farsz. Pieczem 45-50 minut w 180 stopniach.


Smacznego 😉

Dodaj komentarz

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*