Zupa krem z warzyw

Szpileczki i babeczki

Zupa krem z warzyw
3,5-4 l wody,
4 udka z kurczaka,
2 duże marchewki,
1 duża pietruszka,
1/2 selera,
1 średnia cukinia,
pół małego kalafiora,
3 ziemniaki,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka kurkumy,
1 łyżka ziół prowansalskich,
łyżka masła,
natka pietruszki,
Marchewkę, pietruszkę,seler obieramy i kroimy w kostkę.

Do garnka wlewamy około 3,5-4 litra wody, wrzucamy udka z kurczaka, ziele angielskie i liście laurowe oraz pokrojone warzywa.

Gotujemy około 30-40 minut na małym ogniu.

Cukinię obieramy i kroimy w kostkę, kalafior dzielimy na małe różyczki.

Wrzucamy warzywa do garnka. Gotujemy do miękkości.

Przyprawiamy.

Następnie wyjmujemy udka i oddzielamy mięso, mięso dodajemy do zupy.

Zupę miksujemy na gładki krem z łyżką masła.

Podajemy z natką pietruszki i groszkiem ptysiowym.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies