Bułeczki orkiszowo-pszenne
250 g mąki orkiszowej,
250 g mąki pszennej,
300 ml wody,
1 łyżka masła,
10 g drożdży suszonych,
2 łyżki miodu,
szczypta soli.
Suche drożdże mieszamy z mąkami. Masło roztapiamy. Do mąk dodajemy wszystkie składniki i zagniatamy ciasto. Ciasto powinno być gładkie i elastyczne. Odstawiamy na 1,5 godziny w ciepłe miejsce.
Ciasto dzielimy na równe częsci, formujemy bułeczki. Blaszkę piekarnikową wykładamy papierem do pieczenia. Bułeczki układamy na blaszce. Możemy posmarować mlekiem.
Pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach.
Smacznego 😉
Pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach.
Smacznego 😉
2 komentarze
wyglądają pysznie te bułeczki 🙂
195572 588737An intriguing discussion is worth comment. Im confident which you just write regarding this subject, may possibly not be considered a taboo subject but typically persons are too little to communicate on such topics. To another. Cheers 59085