
Bułeczki pszenno-orkiszowe z brzoskwiniami
250 g mąki orkiszowej,
250 g mąki pszennej,
300 ml wody,
1 łyżka masła,
10 g drożdży suszonych,
2 łyżki miodu,
szczypta soli.
Dodatkowo;
Brzoskwinie w puszce,
cukier do obtaczania.
Mąki mieszamy ze sobą, dodajemy również suche drożdże. Do wymieszanych składników dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto do momentu aż będzie elastyczne. Odstawiamy na 1,5 godziny w ciepłe miejsce.
Ciasto dzielimy na równe części.
Połówki brzoskwiń dzielimy na pół.
Kawałki ciasta spłaszczamy układamy kawałek brzoskwini i formujemy kuleczki.
Kuleczki obtaczamy w cukrze. Na blaszkę piekarnikową wykładamy papier do pieczenia.
Układamy bułeczki. Pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach.
Smacznego 😉
7 komentarzy
apetyczne bułeczki
😉
ooo, takich jeszcze nadzianych nie jadłam – prezentują się pysznie!
😉
Nadziewane buleczki orkiszowe- swietny pomysl 🙂
😉
535916 307931We supply you with a table of all the emoticons that can be used on this application, and the meaning of each symbol. Though it might take some initial effort on your part, the skills garnered from regular and strategic use of social media will create a strong foundation to grow your business on ALL levels. 365675