Bułeczki pszenno-orkiszowe z brzoskwiniami

Szpileczki i babeczki
Bułeczki pszenno-orkiszowe z brzoskwiniami

250 g mąki orkiszowej,
250 g mąki pszennej,
300 ml wody,
1 łyżka masła,
10 g drożdży suszonych,
2 łyżki miodu,
szczypta soli.
Dodatkowo;
Brzoskwinie w puszce,
cukier do obtaczania.
Mąki mieszamy ze sobą, dodajemy również suche drożdże. Do wymieszanych składników dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto do momentu aż będzie elastyczne. Odstawiamy na 1,5 godziny w ciepłe miejsce.
Ciasto dzielimy na równe części.

Połówki brzoskwiń dzielimy na pół.
Kawałki ciasta spłaszczamy układamy kawałek brzoskwini i formujemy kuleczki.
Kuleczki obtaczamy w cukrze. Na blaszkę piekarnikową wykładamy papier do pieczenia.
Układamy bułeczki. Pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach.

Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

6 komentarzy

Izaa 1 listopada 2019 - 07:23

apetyczne bułeczki

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 6 listopada 2019 - 19:23

😉

Odpowiedz
Karmel-itka 1 listopada 2019 - 21:28

ooo, takich jeszcze nadzianych nie jadłam – prezentują się pysznie!

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 6 listopada 2019 - 19:22

😉

Odpowiedz
Edita Guhl 3 listopada 2019 - 10:09

Nadziewane buleczki orkiszowe- swietny pomysl 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 6 listopada 2019 - 19:22

😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies