Ciasto czekoladowe
3 żółtka,
3 białka,
170 g cukru,
170 g miękkiego masła,
170 g mąki,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
100 g mlecznej czekolady.
Żółtka miksujemy z cukrem. Następnie dodajemy masło ciągle miksując. Pod koniec dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Białka ubijamy na sztywno i dodajemy do masy, delikatnie mieszamy szpatułką. Czekoladę rozpuszczamy, lekko studzimy i dodajemy do masy. Delikatnie mieszamy.
Przekładamy do keksówki (30×11) i pieczemy 40-40 minut w 180 stopniach (do suchego patyczka).
Smacznego 😉
2 komentarze
Bardzo łatwy i fajny przepis, chętnie wypróbuję w weekend.
694750 373382How is the new year going? I hope to read more intriguing posts like last year 422172