Ciasto czekoladowe

Szpileczki i babeczki

Ciasto czekoladowe
3 żółtka,
3 białka,
170 g cukru,
170 g miękkiego masła,
170 g mąki,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
100 g mlecznej czekolady.
Żółtka miksujemy z cukrem. Następnie dodajemy masło ciągle miksując. Pod koniec dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

Białka ubijamy na sztywno i dodajemy do masy, delikatnie mieszamy szpatułką. Czekoladę rozpuszczamy, lekko studzimy i dodajemy do masy. Delikatnie mieszamy.

Przekładamy do keksówki (30×11) i pieczemy 40-40 minut w 180 stopniach (do suchego patyczka).


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

1 komentarz

Agencja pr 18 maja 2020 - 22:17

Bardzo łatwy i fajny przepis, chętnie wypróbuję w weekend.

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies