Zupa krem z zielonych warzyw

Szpileczki i babeczki
Zupa krem z zielonych warzyw
4 średnie ziemniaki,
1 pietruszka,
2 małe cukinie,
4 łodygi selera naciowego,
6 szparagów,
pół brokuła,
2 liście laurowe,
4 ziela angielskie,
sól i pieprz do smaku,
szczypta kurkumy,
1 łyżeczka ziół prowanalskich,
1łyżeczka pieprzu ziołowego,
szczypta imbiru,
olej do smażenia,
natka pietruszki.
Ziemniaki, pietruszkę, cukinię obieramy i kroimy w kostkę.

Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki.

Ze szparagów pozbywamy się twardych części.


Szparagi i seler naciowy kroimy w kostkę.

Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy.


Wrzucamy warzywa i smażymy 5 minut.

Do garnka wlewamy wodę, zagotowujemy i wrzucamy warzywa.


Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie, gotujemy do miękkości warzyw.

Przyprawiamy.


Następnie wyjmujemy z zupy liście i ziele angielskie i miksujemy zupę na gładki krem.

Podajemy z groszkiem ptysiowym.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies