Garnek rzymski Ewa Hangel
Książka rozpoczyna się jak autorka rozpoczeła przygode z garnkiem rzymskim oraz o jej pasji czyli- gotowaniu.
Nastepnie dowiemy się co potrzeba, aby gotować 😉
Hm i nie są to produkty żywnieniowe.
W książce zawarte są również rozdziały mówiące o tym dlaczego garnek gliniany a nie zwykła brytwanna, co powinniśmy wiedziec na temat pieczenia, ciut o aromatach i ziemniakach.
Jak w poprzedniej mojej recenzji książki ”Kociołkowanie po polsku” forma opisów i szkiców jest taka sama. Przepisy są prosto i jasno opisane. Pomimo braku zdjęć potraw nie brakuje książce uroku.
Książka zawiera 144 stron w tym 80 przepisów i dużo ciekawostek na temat rzymskiego garnka. Oprawa twarda, papier gruby i przyjemny.
Uważam, że niczym nie zastąpnimy rzymskiego garnka, i warto go posiadać.
Przepisy zawarte w książce bez problemu wykorzystamy w tradycyjnym garnku czy brytwannie.
Polecam.
”Przeniosłam kociołkowanie w ogrodzie, które uwielbiam, do domu. Po to, by móc biesiadować z rodziną przy zdrowych, pysznych daniach jednogarnkowych przez cały rok.”
Autorka książki
2 komentarze
Bardzo ciekawie się zapowiada 🙂 Na pewno masa rewelacyjnych przepisów 🙂
Książka przecudna 😉 przepisy rewelacyjne 😉