Recenzja książki Garnek rzymski Ewa Hangel

Szpileczki i babeczki
Garnek rzymski Ewa Hangel




Książka rozpoczyna się jak autorka rozpoczeła przygode z garnkiem rzymskim oraz o jej pasji czyli- gotowaniu.
Nastepnie dowiemy się co potrzeba, aby gotować 😉
Hm i nie są to produkty żywnieniowe.

W książce zawarte są również rozdziały mówiące o tym dlaczego garnek gliniany a nie zwykła brytwanna, co powinniśmy wiedziec na temat pieczenia, ciut o aromatach i ziemniakach.


Jak w poprzedniej mojej recenzji książki ”Kociołkowanie po polsku” forma opisów i szkiców jest taka sama. Przepisy są prosto i jasno opisane. Pomimo braku zdjęć potraw nie brakuje książce uroku.

Książka zawiera 144 stron w tym 80 przepisów i dużo ciekawostek na temat rzymskiego garnka. Oprawa twarda, papier gruby i przyjemny.


Uważam, że niczym nie zastąpnimy rzymskiego garnka, i warto go posiadać.
Przepisy zawarte w książce bez problemu wykorzystamy w tradycyjnym garnku czy brytwannie.

Polecam.

”Przeniosłam kociołkowanie w ogrodzie, które uwielbiam, do domu. Po to, by móc biesiadować z rodziną przy zdrowych, pysznych daniach jednogarnkowych przez cały rok.”
Autorka książki 

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

Chujowa Pani Domu 13 września 2017 - 08:58

Bardzo ciekawie się zapowiada 🙂 Na pewno masa rewelacyjnych przepisów 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 13 września 2017 - 13:09

Książka przecudna 😉 przepisy rewelacyjne 😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies