Zupa pomidorowa z kaszą pęczak

Szpileczki i babeczki

Zupa pomidorowa z kaszą pęczak
2 skrzydełka,
2 marchewki,
1 pietruszka,
kawałek selera,
kawałek pora,
1 cebula,
500 ml przecieru pomidorowego,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka tymianku,
szczypta kurkumy i imbiru,
natka pietruszki.

Warzywa obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Podsmażamy na łyżce oleju. Do granka z wodą wrzucamy skrzydełka i warzywa. Gotujemy na wolnym ogniu 30 minut. Wsypujemy kaszę pęczak.

Gotujemy do miękkości kaszy pęczak. Dodajemy przecier pomidorowy, przyprawy i zioła. Chwilkę gotujemy. Zabielamy śmietaną.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

6 komentarzy

Lonna 23 maja 2017 - 19:08

Pyszna i pożywna zupka 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 23 maja 2017 - 19:55

😉

Odpowiedz
Chujowa Pani Domu 24 maja 2017 - 07:01

Bardzo lubie pomidorówkę, ale z kaszą jeszcze nie jadłam 🙂 Trzeba będzie sprawdzić 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 24 maja 2017 - 07:11

Polecam 😉

Odpowiedz
Kinga 24 maja 2017 - 07:06

Smacznie! 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 24 maja 2017 - 07:11

😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies