Chleb z marchewką i migdałami

Szpileczki i babeczki

Chleb z marchewką i migdałami
7 g suchych drożdży,
2 łyżeczki soli,
350 ml ciepłej wody,
100 g marchewki,
100 g migdałów.

Łączymy mąkę z drożdżami i solą. Dolewamy wodę i odstawiamy na 3 godziny w ciepłe miejsce.

Marchewkę, obieramy, myjemy i trzemy na tarce o małych oczkach.


Migdały rozdrabniamy. Dokładnie zagniatamy. Formujemy bochenek. Wykładamy do formy. Przykrywamy ściereczką i czekamy aż ponownie wyrośnie około 1 godziny.


Pieczemy 50 minut w 180 stopniach.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

Chujowa Pani Domu 23 maja 2017 - 06:59

Bardzo apetyczny chlebek 🙂 Chętnie zjadłabym na śniadanko 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 23 maja 2017 - 14:41

😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies