Surówka z kapusty, pora i gruszki
pół małej główki białej kapusty,
1 mały por,
1 średnia gruszka,
2 łyżki majonezu,
3 łyżki śmietany 12%,
1 łyżka soku z cytryny,
1 łyżka miodu,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka natki pietruszki.
Kapustę myjemy i szatkujemy. Por kroimy w cieniutkie piórka. Gruszkę trzemy na tarce o dużych oczkach. Tak przygotowane warzywa i owoc mieszamy ze sobą.
Składniki sosu mieszamy ze sobą i łączymy z warzywami i gruszką. Dodajemy jeszcze łyżkę natki pietruszki. Mieszamy. Podajemy do dań obiadowych.
Smacznego 😉
1 komentarz
501230 143358BTW, and I hope we do not drag this too long, but care to remind us just what kind of weapons were being used on Kurds by Saddams army? Towards the tune of hundreds of thousands of dead Talk about re-written history 58080