Surówka z kapusty, pora i gruszki

Szpileczki i babeczki
Surówka z kapusty, pora i gruszki
pół małej główki białej kapusty,
1 mały por,
1 średnia gruszka,
2 łyżki majonezu,
3 łyżki śmietany 12%,
1 łyżka soku z cytryny,
1 łyżka miodu,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka natki pietruszki.
Kapustę myjemy i szatkujemy. Por kroimy w cieniutkie piórka. Gruszkę trzemy na tarce o dużych oczkach. Tak przygotowane warzywa i owoc mieszamy ze sobą. 
Składniki sosu mieszamy ze sobą i łączymy z warzywami i gruszką. Dodajemy jeszcze łyżkę natki pietruszki. Mieszamy. Podajemy do dań obiadowych.
Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

1 komentarz

omg 29 października 2024 - 05:23

501230 143358BTW, and I hope we do not drag this too long, but care to remind us just what kind of weapons were being used on Kurds by Saddams army? Towards the tune of hundreds of thousands of dead Talk about re-written history 58080

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies