Faszerowane jajka z chrzanem żurawinowym

Szpileczki i babeczki

Faszerowane jajka z chrzanem żurawinowym
5 jajek,
1 łyżka majonezu,
1 łyżka chrzanu żurawinowego,
sól i pieprz do smaku,
szczypiorek.
Jajka gotujemy na twardo (7 minut).

Studzimy i obieramy.

Kroimy wzdłóż na pół.

Wyjmujemy delikatnie żółtka aby nie uszkodzić białek.

Do żółtek dodajemy majonez, chrzan, zioła i przyprawy.

Dokładnie mieszamy farsz.

Łyżeczką wykładamy farsz na białka.

Posypujemy poszatkowanym szczypiorem.

Podajemy jako przystawka.

Smacznego 😉 

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies